باغ وحش

please select your language

باغ وحش

please select your language

انواع و اقسام ماهی ها (۱)

سیچلاید میداس



نام علمی: Amphilophus citrinellus, Amphilophus citrinellum, Archocentrus citrinellus, Cichlasoma citrinella, Cichlasoma citrinellum, Herichthys citrinellus, Heros citrinellus

نام رایج:Midas Cichlid میداس

خانواده: سیچلاید

نوع گونه:سیچلایدهای امریکای شمالی

حداکثر اندازه:13اینچ(32.5 سانت)

طول عمر:12سال

حداقا اندازه تانک:75گالن(296 لیتر)

منطقه شنا :همه جا

خلق وخو: به شدت مهاجم بهتر است تنها نگه داری شود

دما:21تا26

اسیدیته:6.6تا7.3

سختی :10تا20

تولید مثل:تخم گذار .از انجا که این ماهی بسیار تندخو میباشد برای تولید مثل از تانکی بزرگ استفاده گردد همچنین در طول دوره به شدت باید از ماده محافظت کرد ومراقب حرکات نر باشیم تا اگر ماده مورود حمله نر قرار گرفت بلافاصله وارد عمل شویم

تفاوت جنس :نرها بزرگتر ودارای برامدگی بر روی سر در سن بلوغ میباشند

 

 

کوری بدلی / False Cory / Brachyrhamdia imitator

نام علمی: Brachyrhamdia imitator

نام عمومی: False Cory ( کوری بدلی )

خانواده: Heptapteridae

زیستگاه اصلی: آمریکای جنوبی ، حوزه رودخانه ارینوکو ، ونزوئلا و کلمبیا

حداکثر اندازه: 7.5 سانتیمتر

درجه حرارت: 69 تا 77 درجه فارنهایت / 21 تا 25 درجه سانتیگراد

اسیدیته آب: 6 تا 7.5 PH

سختی آب: 18 dh

تغذیه: تا لحظه انفجار می خورد. نباید بیش از اندازه به این ماهی غذا بدهید بخصوص غذاهایی که در بدن ماهی منبسط می شوند.

دکور تانک: گیاهان معلق بر آب ، نور تابانیده شده بر سطح را پخش می کنند و این کار باعث می شود تا ماهی احساس امنیت بیشتری کند نسبت به زمانی که سطح آب با چیزی پوشیده نشده و کاملا باز است. بهتر است دور تا دور محوطه شنای این ماهی، مکان هایی با اندازه هایی مناسب برای مخفی شدنش در نظر گرفته شود تا این شناگر سریع ، بتواند در مواقع لزوم به راحتی به آنها داخل یا از آنها خارج شود.

سازگاری: این ماهی صلح جوست ، چه با هم نوعان خودش و چه با کریدراس ها. تنها اشکالش این است که تترا هی کوچک و در کل بچه ماهی ها را می خورد. شکل ظاهری این ماهی به شما پیشنهاد می کند که آن را با انواع کرید راس ها نگهداری کنید. 
 

گربه ماهی رافائل خط دار / Striped Raphael Catfish / Platydoras costatus

نام علمی: Platydoras Costatus

اسامی عمومی: Striped Raphael Catfish - Humbug Catfish - Striped Talking Catfish ( گربه ماهی رافائل خط دار )

خانواده: Doradidae


زیستگاه اصلی: برزیل ، پرو ، بولیوی ، پاراگوئه

نوع گونه: گربه ماهی آمریکای جنوبی

حداکثر اندازه: حدود 6 اینچ (بین 5 تا 7 ) / 15 سانتیمتر ( بین 12 تا 17 )

طول عمر: 13 سال

برنامه کاری: شب کاری را ترجیح می دهد.

غذاها: همه نوع غذای آکواریومی را می خورد. از قرص های غذایی گرفته تا کرم خونی و ماهی زنده یا گوشت ماهی. بهترین زمان برای غذادهی به این ماهی ، شب هنگام است.

حداقل حجم تانک: 29 گالن / 109 لیتر

سطح شنای ماهی در آکواریوم: پایین

رفتار: هنگامیکه با ماهیان کوچک است به او اعتماد نکنید.

ماهیان سازگار با این ماهی: بیشتر ماهیانی که پارامترهای آب مورد نیازشان با این ماهی مشابه است. از تتراها گرفته تا سیچلایدهای ترجیحا" آمریکای جنوبی اما در هر حال با ماهیان اجتماعی می توانید نگهداریش کنید.

امنیت: به طور طبیعی دوست دارد مخفی شود.

آنچه این ماهی را تهدید می کند: داروی مالاشیت گرین

درجه حرارت: 73.4 تا 86 درجه فارنهایت / 23 تا 30 درجه سانتیگراد

اسیدیته آب: 6 تا 7.5 PH  
 

ردتیل - Redtaile

نام علمی این ماهی Phractocephalushemioliopterus هست و از خانواده Pimelodidaeبه شمار میاد . این نوع گربه ماهی جزو زیباترین گربه ماهی های آکواریومه و بومی آمریکای جنوبی و رودخانه های برزیل و آمازون و در اغلب نواحی آمریکای جنوبی گسترده شده . سطح زیر شکم زرد لیمویی هست و پشت ماهی سبز یشمی و لجنی و دارای خالهایسیاه و برجسته روی پشت و دمی دو شاخه و بزرگ و بدنی پهن . سبیلهای دراز و باریکی از دور دهانش خارج شده و دهان بر خلاف انواع دیگه در جلو قرار داره . این ماهی شدیدن مهاجمه و جزو ماهی های گوشتخوار به حساب میاد و باید با ماهی های گوشتخوار نگهداری بشه . بهتره آب کمی اسیدی باشه . pH مورد نیاز 5.5 - 6.8 و dH آب 9 - 10 رو میپسنده . بهتره از فیلترهای بیرونی استفاده کنین و همچنین بخاری های روکش دار یا نشکن . چون این ماهی ها خودشونو به بخاری میکوبن و امکان شکستن بخاری وجود داره . رد تیل از ماهی های زنده ریز و ماهی کیلکا و کرم خونی و دل و اسفناج و میگو و حتا میوه ها تغذیه میکنه . در طبیعت این ماهی عامل پراکنده ساختن تخم گیاهان به شمار میاد . . آب گرم 26 تا 28 درجه رو میپسنده و دکور آکواریوم بصورت صخره ای با ریگ های درشت و فضای کافی برای شنا . رشد سریعی داره و خیلی زود بزرگ میشه و در محیط آکواریوم تا یک متر هم رشد میکنه ولی در طبیعت گاه تا 3 متر هم دیده شده با وزنی در حدود 200 کیلو گرم . خوبه از قبل پیش بینی جای اون رو بکنید چون رشد این ماهی خیلی سریعه و به جای وسیعی نیاز داره . جزو ماهی های مقاوم هست.
 
 
 

دانیو تابان




نام علمی : Danio choprai
نام معمولی : دانیو تابان
Glowlight Danio
خانواده : Cyprinidae
منشاء ( زادگاه ) : میانمار
ph ( اسیدیته آب ) : 6 تا 7
سختی آب : 2 تا 15 dGH
دمای مطلوب : 22 تا 26 درجه سانتیگراد
تغذیه : همه چیز خوار
خلق و خو : بهتر است در گروه 6 تایی یا بیشتر نگهداری شود .
اندازه بالغین : 3 سانتیمتر
منطقه جاگیری ( زیستی ) در تانک : در تمام قسمتها میگردد ولی بیشتر قسمت میان آکواریوم را ترجیح میدهد .
تشخیص جنسیت : نر ها پر رنگ تر و کمی کوچکترند . تمایز جنسی بجز در موارد تولید مثلی کمی مشکل است .
تولید مثل : زیاد سخت نیست
در کل ماهی های خوبی هستن برای گذراندن چرخه ازت آکواریوم. 

 

این گونه از ماهیان بزرگ در کشورهای جنوب شرقی آسیا همچون تایلند ، مالزی و ویتنام یافت می شوند . کوسه ی ملون یا پنگوسی نامی است که به این ماهی اطلاق می شود و علتش هم به خاطر نحوه ی شنا کردن آن در میانه ی آب و یا شباهت ظاهری اش با هم نام خود(کوسه) می باشد . این ماهیان به خانواده ی پنگاسیده ها (PANGASSIDAE) تعلق دارند . این خانواده شامل تعدادی ماهی است که همگی بومی جنوب شرقی آسیا بوده و حداقل تا 45 سانتیمتر رشد می کنند . به جهت اندازه ی بزرگ و زندگی جمعی آنها اغلب شکار شده و به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرند . پنگوسی می تواند به وزنی بالغ بر 15 کیلوگرم برسد و بزرگی در حدود 120-100 سانتیمتر داشته باشد . سرعت رشد بسیار بالائی دارند و در عرض 4 سال به بلوغ جنسی می رسند . پنگوسی ماهی بسیار عصبانی است . همچنین قدرت بینایی اونیز بسیار ضعیف است .دمای مناتسب برای این ماهی ۲۵-۳۰ درجه بوده و به آب سبک و یا کمی سنگین نیاز دارد.

این عصبانیت و هیجان اغلب هنگامی که بصورت انفرادی نگهداری شوند تشدید می شود . برای جلوگیری از ترسیدن ماهی که موجب آسیب به خود ماهی و همچنین به دکوراسیون آکواریم می گردد از ضربه زدن به شدت بپرهیزید . این ماهی در عمیق ترین نقاط رودخانه ها می ماند و بدین ترتیب در فصول بارانی یافت می شود . برای رشد بهتر و همچنین شادابی ماهی سعی کنید بیشتر از 3 تا از این ماهی را داشته باشید ولی به خاطر داشته باشید که با بزرگتر شدنشان حس انزوا طلبی و همچنین محدوده طلبی آنها در مقایسه با قبل افزایش می بابد . در اسارت اندازه ی این ماهی ها به بیش از 55 سانتیمتر نمی رسد . ماهیان شاداب و فعالی هستند ولی از بینائی ضعیفی برخوردارند که این امر موجب زود عصبانی شدن آنها می شود . این ماهیان در آبهایی با جریان تند زندگی می کنند و در هنگام جفت گیری در خلاف جهت آب مهاجرت می کنند . از آکواریومی با روشنائی زیاد و دکوراسیون کم خوششان می آید و برای تداعی کردن زاد بومشان بهتر است از چند گیاه شناور نیز در آکواریوم استفاده شود . آکواریوم گیاه کاری شده ی بدون دکوراسیون مناسب ترین تانک برای نگهداری آنها می باشد . پنگوسی به فضای زیادی برای شنا کردن نیاز دارد و چنین آکواریومی علاوه بر قرار دادن چنین فضایی در اختیار ماهی ، موجب عدم احساس شلوغی توسط ماهی می شود .


ضربه زدن به شیشه ، روشن کردن ناگهانی لامپ آکواریوم و حرکات ناگهانی موجب ترسیدن این ماهی می شود که در چنین حالتی ماهی خود را به اطراف تانک می کوبد و پس از مدتی در کف تانک به پشت یا بغل دراز می کشد و یا به سطح آب و یا گوشه ای از آکواریوم پناه می برد . پس از مدتی دوباره به حالت عادی برمی گردد و شروع به شنا کردن معمولی می کند . این ماهی در جوانی گوشتخوار است ولی با بزرگ شدن به سمت گیاه خواری پیش می رود . در جنوب شرقی آسیا پنگوسی در حوضچه هایی نگهداری و تکثیر می شود و توسط پس ماند آشپزخانه ها ، موز، سبوس برنج و برنج پخته تغذیه می شوند . این ماهی در اسارت بطور طبیعی تکثیر نمی شود .

 

تکثیر آن از طریق تزریق هورمونهای Clarius و ... انجام می شوند . بدین ترتیب تخم ها از ماهیان نر و ماده جدا شده و در ظرفی ریخته می شود و باهم مخلوط می گردند ، تخم ها در دمای 30 درجه پس از 30-24 ساعت فیلتراسیون بیرون می ایند و تبدیل به بچه می شوند.غذاهای گیاهی و گوشتی متنوع برای سلامتی آنها بسیار مناسب است . همچنین می توان از غذاهایی چون : میگو ، پلت ها و کرم خونی اسفناج سبوس برنج و سایر غذاها استفاده کرد . ممکن است در هنگام نقل و انتقال و بخصوص زمانی که بصورت انفرادی نگهداری می شوند قهر کنند و غذا نخورند ولی جای نگرانی نیست می توان با دادن غذا مورد علاقه شان آنها را به روال عادی باز گرداند .  

یکی از غذاهای پیشنهادی مخلوط غذاهای گیاهی چون اسفناج ، کاهو یا نخود فرنگی و ... سبوس برنج ، مرغ ، ماهی و ژلاتین است. بعد از مخلوط کردن مقداری ویتامین C و سایر ملزومات ماهیان ، به صورت یخ زده در اختیار آنها قرار دهید .  

 

 

 

  

انواع بارب ها شامل تایگر بارب، گرین بارب، رزی بارب، شوبرتی بارب و بارب زرد از جمله باربهایی هستند که در ایران بخوبی قابل تکثیر و پرورش هستند. زندگی تمام باربها با همدیگر شباهت دارند. اگر با غذاهای زنده و مقوی خوب تغذیه شوند، تعداد زیادی تخم می ریزد و هر ده روز یک بار میتوان از آنها تخمگیری کرد. اگر به روش صحیح و در سطح بالا این ماهیها را پرورش دهید، از نظر اقتصادی پر سود است. بسیار آسان و ساده می توانید از باربها تخمگیری نمائید و بخوبی آنها را پرورش دهید. ماهیهای بارب بسیار مقاوم، سرسخت و پرتحرک هستند و معمولاً باید بصورت گروهی از آنها تخمگیری شود.
ماهیهای مولد بهتر است از ماهیهای جوان، با نشاط، سالم و از شاه ماهیها انتخاب شوند. سن بلوغ باربها شش ماهگی است و قبل از تخم ریزی باید ماهی های نر از ماده حداقل 10 روز جدا نگهداری شوند. تا تمایل و علاقه آنها نسبت به همدیگر شدید تر و تعداد تخم بیشتری ریخته شود در این مدت باید تمام شرایط نگهداری بخوبی کنترل شود. 

 

باربها چون پرخور هستند باید اکسیژن زیادی در آکواریم آنها باشد. چنانچه با کمبود اکسیژن مواجه شوند، خیلی سریع تلف می شوند. دیده شده است، تعداد زیادی از مولدین بارب در اثر کمبود اکسیژن و عدم دقت کافی در نگهداری آنها تلف شده اند و چرخه تولید آنها چندین ماه به تعویق افتاده است.
برای پیشگیری و احتمال بروز چنین حالتی بهتر است همیشه هر ماه تعدادی از باربهای جوان و شاه ماهی ها را جدا کنید و بعنوان ماهیهای مولد برای آینده نگهداری کنید تا چنانچه چنین مشکلی پیش آید در کمترین زمان باربهای جوان را بتوانید جایگزین کنید. باربها در آکواریم بخوبی تکثیر می شوند. معمولاً یک گروه که تعداد ماده ها 5 عدد و نرها 7 عدد باشد با همدیگر قرار می گیرند و گروهی تخم ریزی می کنند. برای تخم گیری از باربها  ابتدا باید شرایط آب آکواریم با آب سختی بین 3 تا 5 درجه
DH آماده شود. قفس توری به اندازه آکواریم داخل قرار می گیرد بطوریکه حداقل 5 سانتی متر از کف آکواریم بالاتر باشد. سنگ هوا برای تأمین اکسیژن داخل آن قرار می گیرد. 
 

در صورتی که یک یا دو عدد از آنها را داشته باشید هرگز رفتار مناسبی نخواهند داشت همچنین غذا خوردنشان هم غیر عادی خواهد بود و زود تر از موعد نیز خواهند مرد.رنگ این ماهی بسیار شفاف است و تنها چند نقطه ی تیره در سر و قسمت زیرین بدنش وجود دارد و شما قادرید تا استخوان ها و ارگان های درونی بدن آن را مشاهده کنید.بدن او نوری نقره ای رنگ بازتابش می کند(ماهی به رنگ نقره ای دیده می شود) که این رنگ به عنوان عاملی برای استتار او به کار می رود.البته پس از مرگ این ماهی بدن او سفید رنگ می شود. 

گربه ماهی شیشه ای می تواند تا 15 سانتیمتر بزرگ شود.دمای مناسب برای آنها 21-27 درجه ی سانتیگراد بوده و pH مناسب آنها نیز 6-7.5 می باشد.برای تغذیه ی آنها می توانید از آرتمیا،کرم های ریز و یا پولکی استفاده کنید.ولی در غذا دادن به آنها به هیچ وجه افراط نکنید و توجه داشته باشید که گربه ماهی شیشه ای به آبی تمیز و شفاف نیاز دارد.در صورتی که آنها را با پولکی تغذیه می کنید می توانید چند حلزون به آکواریوم خود اضافه کنید تا باقیمانده های غذا را (که موجب آلودگی آب می گردد.)مصرف کرده و به مواد بی ضرری برای ماهی ها تبدیل کند.

شیشه ای به هیچ وجه به آکواریومی عریان و خالی از گیاه علاقه ندارد و خواهان آکواریومی پر گیاه و البته با فضای مناسب برای شنا کردن است.برای دکور داخلی تانک این ماهی ها می توانید از چوب های آب آورده برای درست کردن مخفیگاه برای آنها استفاده کنید.

انواع تتراها،پلاتی ها،گورامی ها کریدوراس ها و... می توانند هم تانکی مناسبی برای آنها باشند.آنها معمولا به تانکی با نور کم علاقه مندند ولی می توانید از تانکی با گیاهان شناور که به طرز مناسبی نوردهی می شود نیز برای آنها استفاده کنید.

تکثیر آنها در اسارت بسیار معمول نیست و اغلب نیز به صورت اتفاقی می باشد.اگر یکی از افراد خوش شانسی بودید که در آکواریومتان تخمریزی انجام گرفت،هرچه زودتر والدین را از تخم ها دور کنید و جریان مناسبی در کنار تخم ها فراهم کنید.می توانید بچه ها را با آرتمیا ی ریز تغذیه نمایید .

معمولاً ماده ها زودتر گذاشته می شوند و پس از چند ساعت نرها هم به آنها معرفی می شوند. چند شاخه گیاه می تواند محیط را آرام و محرک خوبی برای تخم ریزی ماهیها بحساب آید.
بهتر است محیط آکواریم بطور طبیعی تاریک شود و ماهیها شب را آرام و بدون مزاحمت پشت سر بگذرانند. در سپیده دم فردا صبح تخم ریزی با تعقیب نرها به دنبال ماده ها شروع می شود و هر نوبت تعدادی تخم از چشمه های توری عبور می کنند و به کف آکواریم می روند و تا حدود ساعت 12 ظهر تخم ریزی ادامه خواهد داشت. بعد از پایان کار باید مولدین را از آکواریم خارج کنید  چنانچه برای 10 روز آینده مجدداً می خواهید از آنها تخمگیری بعمل آورید نرها را از ماده ها بطور جداگانه نگهداری کنید.
( ماهیها مولد بهتر است با غذاهای زنده و مقوی تغذیه شوند. تا آن مقداری که از توان و انرژی و نشاط را از دست داده اند جبران شود.)
سپس به آکواریم تخمها داروی متیلن بلو اضافه کنید تا از حمله قارچها و خراب شدن و فاسد شدن آنها جلوگیری شود.
معمولاً تا 24 ساعت بعد تخمها باز خواهند شد و لاروها به کف و دیواره ها می چسبند و حرکت خیلی آرام و کمی دارند. کیسه زرده لاروها غذای دو روز آنها را تأمین می کند و روز سوم باید به آنها غذا داد. بهتر است از قبل پیش بینی کرده باشید و تخم میگو باز کنید، بطوریکه همزمان با صبح روز سوم نوزادان میگوی تازه از تخم درآمده و ریز داشته باشند تا بخوبی تغذیه شوند. در این مراحل برای لاروها آب معمولی آماده شده بهتر است زیرا لاروها برای رشد و جذب مواد غذایی و سوخت و ساز بدنشان ( متابولیسم ) به املاح موجود در آب احتیاج دارند.
آب آکواریم لاروها هرگز نباید آلوده و کثیف و کدر شود. میزان اکسیژن محلول در آب همواره باید به اندازه کافی باشد. از اضافه ریختن غذا به داخل آکواریم جداً پرهیز کنید. مشاهده شده است نوزادان میگو که بعنوان غذا برای لاروها به آکواریم اضافه می شوند زیادتر از مصرف بوده است و در آکواریم بعد از چند ساعت در آب شیرین نوزادان میگو تلف و سپس تجزیه می شوند که این امر علاوه بر آلودگی آب و نقصان اکسیژن، باعث تلفات سریع لاروها خواهد شد.
از طرفی منبع رشد انواع بیماریها خواهد بود که علاوه بر آلودگی آب رشد امراض و بیماریها را در بر خواهد داشت. با مشاهده چنین وضعیتی باید بلافاصله قسمتی از آب آکواریم را تعویض نمائید یا اینکه در صورت امکان تمام آب را با آب سالم و مناسب عوض کنید.

 
طرز تشخیص جنسیت تایگر بارب و گرین بارب

ماهی نر:

1- لب و دهان و باله های ماهی نر آلبالوئی پر رنگ است. رنگ مشکل که بصورت نوار دور بدن ماهی است تیره و پر رنگ است.

2- بدن ماهی نر کشیده تر، لاغرتر و پررنگ تر است.

3- جثه بدن ماهی از پهنا نسبت به ماهی ماده کوچکتر است.

ماهی ماده :

1- رنگ آلبالوئی بر روی اندامهای ماهی خیلی کم رنگ است و نوار مشکی دور بدن ماهی روشن تر و کم رنگتر است.

2- بدن ماهی ماده چاقتر و گرد تر است که اگر باله هایش را بطور فرضی حذف کنید گرد شبیه به سکه خواهد شد.

3- جثه بدن ماهی ماده از پهنا بزرگتر است.  

طرز تشخیص جنسیت رزی بارب و شوبرتی بارب

ماهی نر :

1- معمولاً بعد از بلوغ ماهی نر به رنگ قرمز پر رنگ درمی آید و روی باله پشتی اش خط سیاه ایجاد می شود.

2- نرها دارای بدن کشیده، لاغر و درازتری نسبت به ماده ها هستند.

 ماهی ماده :

1- ماده ماده خیلی کم رنگ و رنگ قرمز آن روشن است.

2- ماده ها دارای شکمی بزرگ و چاق هستند که از دو طرف بدنشان بیرون زده است.  

بقیه باربها معمولاً از روی همین مشخصات قابل تشخیص هستند.
اولاً : ماهی پررنگ تر نر و ماهی کم رنگ تر ماده است.
دوماً : ماده ها چاق ترند ولی نرها لاغرتر.
سوماً: جثه ماهی های ماده از نرها بزرگتر است. 

 

نظرات 2 + ارسال نظر
محمدرضا انصاری پنج‌شنبه 10 تیر‌ماه سال 1389 ساعت 07:47 ق.ظ

سلام امیرحسین حالت چطوره؟
منو که شناختی ؟امیدوارم حالت خوب باشه و موفق باشی!

چطوری محمد خوبی

محمد جمعه 21 مهر‌ماه سال 1391 ساعت 04:16 ب.ظ

سلام مطالب بسیار ارزنده وخوبی بود خواهش میکنم هرچیزی که در رابطه ا انواع ما هی های گیاه خوار وگوشتخوار میدانید وهر چیزی که بدرد ما هی ها میخوره از انواع داروها و غذا هارو در سایتتون قرار بدید با کمال تشکر

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد